divendres, 21 de desembre del 2007

BONES FESTES

Ja és Nadal. I com de constum uns dies plens d'activitat i de molt de menjar i beure.

Passeu-ho bé, i molta salut (demà és el seu dia, precisament).

divendres, 30 de novembre del 2007

El forat


La cosa no podia acabar pitjor; m'acaben de donar la notícia del forat pressupostari de l'any passat; el desgavell econòmic ha sigut brutal: 7.000 euros de dèficit (i quasi com no ens van donar els 3.600 de subvenció, perquè si no haurien passat de 10.000 euros de dèficit en una organització que gestiona 60.000 euros aproximadament).

Mal gestionat. Malbaratament dels diners de tots i el pitjor del cas, no sabem en què se'ls han gastat.

L'any 2006 es va tancar el pressupost amb un lleuger superàvit. L'any 2007, com que prompte van comptar els 3.600 euros que no ens havien de donar, van começar a disparar amb pólvora de rei. I se n'han passat quatre pobles.

Au. Aguantem i callem, o si volen, ja només ens queda abaixar-nos els pantalons.

I per què això queda impune? Per què no s'expulsa de la festa els quatre capitostes que en són responsables?

Queda en l'aire.... si algú vol, que ho conteste.

dimarts, 13 de novembre del 2007

Nou exercici

Hem començat un nou exercici fester. Encara em dura la cremor de l'any passat, però pel bé de la festa intentaré no tornar a parlar-ne del tema (tot i que estic tancat en banda -mai millor dit ara que em dedique amb més passió a la música- a la participació en afers generals).
La filada té noves il·lusions i està preparada per acceptar nous reptes; ja pensem en la CAPITANIA DE 2013.

SALUT I BONA FESTA.

dimarts, 25 de setembre del 2007


Diumenge 9 de setembre vaig tindre el plaer d'interpretar, amb els meus companys de la banda simfònica de l'associació artístico musical d'Oliva un meravellós concert a Albacete. Ací deixe una fota de l'actuació.

dilluns, 6 d’agost del 2007

TRACTE VEXATORI

Amb un poc de calma, després de la indignació, i la satisfacció posterior perquè el nostre treball ha estat ben fet, he de dir que hem patit un tracte vexatori.
Els nostres càrrecs es mereixen un respecte; i la nostra filada, com a filada Capitana, també.
La festa la fan gran les persones amb el seu treball; però si no respecten el treball d'una capitania estudiada, pensada i ben executada, ens semtim ben humiliats i vexats.
Un dels objectius de la junta d'enguany era (si no ens han enganyat, perquè ja no sé què pensar d'aquesta gent) la consolidació d'una GRAN FESTA; crec, sincerament, que allò que millor ha eixit és el que preparen les filades i no allò que prepara la junta; a saber, per a la presentació de càrrecs, un zero (no van aplicar el reglament, perquè els encarregats no se'l sabien). Per al pregó, bona organització, però un menyspreu absolut del president per a la gent que escoltàvem el pregó i per a la pregonera.
I per a les entrades, la nostra, per a ser modest, em pose un 9 i done les gràcies a les filades Corsaris i Masers que ens van ajudar en la coordinació nostra (nosaltres no ens vam tallar en cap moment; vam funcionar com un bloc); per a l'entrada cristiana, li pose un 7,5 (al meu parer li fa faltar un poc de coordinació).
En fi, la junta (o secta com li havia dit en una anterior entrada) no ha obtingut els fruits desitjats. I per tant, a més del tracte vexatori, suspesa i per a setembre.

dimarts, 24 de juliol del 2007

Satisfacció

Desvanit i pagat
A pesar que el president i el secretari de la junta (o secta) no s'han acostat a la nostra càbila, si més no per felicitar-nos l'any de la capitania (independentment d'haver-ho fet bé o malament) com toca, jo estic més que satisfet perquè crec que hem fet una gran capitania. Els nostres càrrecs s'han comportat correctament, la seua dicció ha sigut excel·lent, i l'entrada ... encara em cau alguna llàgrima de pensar-ho. Hem treballat i hem triomfat. He de donar les gràcies de forma especial a les filades Corsaris i Masers que ens han ajudat en el boato i la coordinació, i també la filà La Badà de la Font d'en Carròs.

Satisfacció plena pel treball ben fet i la meua enhorabona als dos Javis. La currada de tots ha sigut impressionant però la vostra ....

AMUNT ALMORÀVITS

dimecres, 4 de juliol del 2007

INDIGNACIÓ

Hui estic indignat. La junta no entra en raó. I ens vol prendre per bovets.
Ens han imposat una sanció de 3.600 euros, tot i que ells diuen que és "retirada de subvenció de capitania" perquè el meu capità no té l'edat reglamentària (25 anys); resulta que presemtem al·legació perquè la junta no ha posat mai cap sanció superior a 500 euros. Insinuem que si és una nova realitat, a partir d'ara les sancions han d'ajustar-se a la nova realitat. I ells que no; que si un abanderat no té l'edat (incompleix la mateixa part del reglament que nosaltres) diu que no que se li imposarà una altra sanció (amagant-se en la retirada de subvenció, els retiraran 400 euros).
I després diuen que volen fer la festa gran: no sé com volen fer-la si ens castiguen així. És més important sancionar-nos amb 3600 euros que no que en el llibre es diguen les coses que es diuen (perdó, perquè com encara no està publicat....) bé. Temps al temps.
De més verdes n'han caigut que diu la dita. A esperar i vore vindre, però porte tota la nit sense pergar ull, ja que no m'ho puc traure del cap. És una injustícia en tota regla. Pense que més que una junta (que tracta d'ajuntar. de reunir de treballar en conjunt) és una secta (que vol dividir, seccessionar, ...)
Com he dit al començament, estic INDIGNAT.

dijous, 28 de juny del 2007

Ja queda poc

Queden 16 dies per a la presentació dels càrrecs de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva.
M'està entrant un poc de pavor i l'emoció s'apodera de mi per moments, perquè ja està ahí la cosa. Portem dos anys treballant, i jo que he sigut un dels encarregats del boato, estic més que satisfet del treball que hem realitzat. Ara estic ultimant l'explicació del boato, i preparant un disc compacte amb tots la música que s'utilitzarà.
Espere que agrade a tots i que pugueu gaudir d'una festa que s'està fent massa gran.
Salut i us espere a tots.

Miquel

dimecres, 20 de juny del 2007

És la primera vegada que escric per a la xarxa (Almenys des d'un espai personal). I només diré que estic desitjant que siguen les festes de Moros i Cristians del meu poble. La veritat és que tinc moltes ganes de festa i de mostrar a tots allò que hem treballat els menys companys i jo en aquest any especial de capitania.
Salut per a tots